РОСОМАН 

Природа, здравје, традицијаМакедонскиот пат на виното и медот води до еден малечок пазар со големо срце. Овде сè е направено од природата за природата, сè е чисто, органско и подготвено со многу љубов. Од зрелите праски, насмеаното грозје, теглите со традиционален македонски ајвар и лутеница, до раскошните вкусови на медот, слаткото од смокви, кајсии, капини… Органскиот пазар во Росоман е вистинското место за секој љубител на автентични вкусови и органска храна. Во овие тегли, наредени  пред насмевките на љубезните домаќинки, ќе ги вкусите гушнати потоците и дрвјата, планините и езерата, љубовта и спокојот. Ова се вкусови што не се забораваат, што се памтат како допир со вистинската природа. Околу малиот пазар што Ве чека со големо срце, ќе ги најдете рибарските езерца, малите автентични винарии „Лазар“, „Мовино“, „Гоце Делчев“.
Овде е Вашиот момент да здивнете на патот на виното и медот, да вкусите, да доживеете и да се сеќавате на вашиот вистински допир со природата. 

Movino Vinarija
Pat vino i med 1
Praski rosoman
Rosoman 3
Rosoman 555
rOSOMAN pARSKI 2
rOSOMAN PRASKI
Skolo-opstina-gradinka-810x
Slika-Rosoman-celo-810x374
Vinarija Lazar
Росоман праски во цвет
previous arrow
next arrowAccessibility